Haber

Mocha Kasırgası nedeniyle Bangladeş ve Myanmar’da yüzbinlerce kişi tahliye edilecek

Hindistan Meteoroloji Departmanı(IMD), Mocha Kasırgasının, Pazar günü Bangladeş’in güneyindeki kıyı kenti Cox’s Bazar ve Myanmar’ın Kyaukpyu bölgesini saatte en az 160 kilometre hızla karaya vuracağını duyurdu.

IMD, kasırganın yanı sıra bölgede şiddetli yağışların görüleceğine, balıkçılar ve diğer teknelerin de görüleceğine dikkat çekti. Bengal KörfeziVe Andaman DeniziOnları ortasında seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Kıyı bölgelerindeki yüzbinlerce vatandaşını tahliye etmeye hazırlanan iki ülke yetkilileri, halkı kıyı bölgelerinden uzak durmaya davet etti.

Bangladeş’te yarın tahliye edilecek insan sayısının 500 bine yaklaşacağı tahmin edilirken, bölgede 576 geçici barınağın hizmet vereceği belirtiliyor.

Yetkililer, bölgelerde acil yardım gruplarının ve acil durum ekipmanlarının hazır olduğu ve istekli çok sayıda yardım kuruluşunun çalışmalara destek vereceği bilgisini paylaştı.

Hla Tun, Myanmar Meteoroloji ve Hidroloji Dairesi BaşkanıAyrıca kıyı kesimlerde olası ani sel ve heyelanlara karşı uyarıların yapıldığını belirtti.

devlet kontrollü Myanmar’ın Küresel Yeni Işığı’Gazetede yer alan haberde, kasırgadan etkilenmesi beklenen Arakan eyaletinin batı kıyısında yaşayan binlerce kişinin tahliye edilmeye başlandığı kaydedildi.

‘Milyonlarca kişiyi etkileyecek’

Hindistan Meteoroloji Servisi’nden Rajendra Kumar Jemamani, bu yıl Hint Okyanusu’nun kuzeyindeki ilk kasırganın olacağına işaret ediyor. “Kasırga şiddetli ve muhtemelen Myanmar ve Bangladeş’te milyonları etkileyecek”değerlendirmesini yaptı.

Yılın bu zamanında Bengal Körfezi’nde tropikal fırtınalar yaygınken, 1999’da Odisha’yı vuran ve saatte 260 kilometreye ulaşan kasırga 10 bin ölümsebep olmuştu.

haberkocakoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu