Haber

İSPARK mağdur etti! Özel otoparkın gerçeği ortaya çıktı

  •     Haber7-ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki İSPARK’a ait Muzaffer Öztekin Yeraltı Otoparkı İstanbul’da 20 araca düzenlenen saldırının ardından mağdurlar, zararlarının İSPARK tarafından karşılanmadığını söyledi. bahisle ilgili HABER7‘a konuşan yetkililer, özel otoparklarda dahi araçlarda oluşacak her türlü hasarın sigorta şirketi tarafından karşılandığını belirtti.

15-20 ARACIN CAMLARI KIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK’a Muzaffer Öztekin Yeraltı Otoparkı Gelen araç sahipleri şaşkına döndü. Güvenlik sisteminin yetersiz olduğu Bayrampaşa’da kameralı güvenlik sisteminin yetersiz olduğu otoparkta çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi. İBB’ye ait İSPARK’ Güvende kalmak için araçlarını bırakan vatandaşlar, arabalara yaklaştıklarında park halindeki araçlarının camlarının ve aynalarının kırıldığını gördü. Böylece 15-20Aracı gören mağdurlar, İBB ve İSPARKyönetimine tepki gösterdi.

“BİZE BİR TAAHHÜT VERİLMEMİŞTİ”

Güvenlik grupları olayla ilgili soruşturma başlatırken, mağdur araç sahipleri ise Onur Özkardeş, Vatandaşların güvenli olduğunu düşünerek İSPARK otoparkını tercih ettiğini, zararlarının tazmin edilmediğini belirtti. Kan kardeşi, “Buradaki insanların önceliği hasarı onarmak ve tabii ki güvenliği sağlamak. Biz de bunun için buraya kamera yerleştirip güvenliği artırmak istiyoruz. Taş atıldıktan sonra sileceğin altında taş izi oluştu. Cam tamamen patladı. Kamera koyun, güvenlik koyalım. Kamera tek başına bu sorunu çözmez. “Güvenlik görevlileri buraya gelsin. Bu insanların can ve mal kayıplarını önlemek için gerekirse nöbet tutsunlar. 15-20 araçta hasar tespit edildi, şu anda bize herhangi bir taahhüt verilmiyor.”Bir açıklama yaptı.


ÖZEL OTOPARKLARDA SİGORTA HER TÜR KAYIPLARI KAPSAR

İSPARK’ta vatandaşların zararlarının karşılanmaması özel otoparkların nasıl çalıştığı sorusunu akıllara getirdi. Özel otoparklarla ilgili HABER7Ile konuşmak İstanbul Esnaf Odası Genel Sekreteri Hüseyin Payal Otopark ve Dolmuş Durakları YöneticileriÖzel otoparkların sağladığı mali sorumluluk sigortası ile vatandaşların çarpışma veya hırsızlığa karşı sigortalandığını belirtti. İSPARK‘İBB’nin iştiraki olduğunu, sadece özel otoparkların kendilerine kayıtlı olduğunu belirten Payal, şunları kaydetti: “Otoparklarda 3. şahıslara karşı sorumluluk sigortası bulunmaktadır. Özel otoparklarda herhangi bir hasar oluşması durumunda kişilerin mağduriyeti sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Kaza veya hırsızlık gibi olayların tamamı bu sigorta kapsamındadır.‘ diye ilan etti.

İSPARK BAŞARISIZ DURUMDA NEDEN ÖZEL OTOPARKLAR BİLE ZARARLARI GETİRİYOR?

Edinilen bilgilerin ardından bir kamu kuruluşu olan İBB’ye bağlı İSPARK’ın yaşadığı zararları karşılayamayan vatandaşların durumunun oldukça ciddi olduğu ortaya çıktı. Özel otoparkların dahi vatandaşların zararlarını sigorta yoluyla karşıladığı bilinirken, İSPARK’ın mağdurlara yönelik herhangi bir taahhütte bulunmaması akıllarda soru işareti yarattı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etlik Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu